Blauwgrijze-vlaamsereuzen.jouwweb.nl
Home » nieuws

Zondag 19 augustus zijn er twee konijnen verkocht aan de Fam. Oostingh het zijn twee voedstertjes een konijngrijze en een blauwgrijze. Deze konijnen gaan een fijn leven tegemoet in een groot hok met een hele grote ren

Maandag 20 augustus is er een konijngrijs voedsterje verhuisd naar de Fam. de Jong dit konijn krijgt gezelschap van een iets kleiner konijntje en wordt gehouden voor de gezelligheid en voor de kleinkinderen.

S'avonds is de konijngrijze ram op de verkoop pagina verhuisd naar Duitsland voor stamverbetering dus die wordt ingezet als fokram.

Zaterdag 25 augustus was onze gezamelijke jongdierenshow.Het was weer een gezellige boel met veel jonge dieren in totaal 260 dieren. Van deze dieren waren er 130 konijnen aanwezig waarvan 30 vlaamse reuzen. Deze dag en het begin van het showseizoen zijn voor mij zeer goed verlopen de 7 door mij ingestuurde vlamen werden bekroond met 3xF , 3xZG en 1xG dus ik kan zeer tevreden zijn en dat voor nog jonge dieren van de 4de en 5de maand. Zie voor uitslagen ook de pagina shows 2012.

 

Dinsdag 16 oktober zijn er twee voedsters opgehaald door Jessica, zij is een fokster van vlaamse reuzen in Duitsland. Zij fokt al met diverse kleuren en wou ook graag de blauwgrijze kleur erbij. Zij heeft een konijngrijze fokvoedster de 1BC- 609 van vorig jaar meegenomen uiteraard blauwgrijs dragend,en een jonge blauwgrijze voedster de 2BC-571. Ze was al in het bezit van een blauwgrijze ram ook afkomstig uit Nederland. Ik hoop dan ook dat ze met deze dieren een goede start kan maken om mooie blauwgrijze reuzen te kunnen fokken en wens haar hierbij veel succes.

Zondag 28 oktober is mijn laatste konijngrijze fokvoester de 1BC-606 verhuisd naar Brabant. Miranda de nieuwe eigenaresse van het konijn wou graag een blauwgrijze voedster,maar met het oog op het showseizoen had ik nog geen voedster over, toen dit alternatief maar aangeboden zodat ze toch alvast blauwgrijs kan gaan fokken en fokkers van blauwgrijs mogen er in Nederland best wel wat bij want daar zijn er niet zo veel van.

ZUID-OOST-DRENTHE-SHOW

29-30 november en 1 december zal weer voor de derde keer de zuid oost drenthe show worden gehouden in het hippisch centrum in Erica. Deze show wordt georganiseerd door 5 verenegingen die in de gemeente Emmen liggen of daar aan grensen. Deze show is voor de fokker van kleindieren of voor de liefhebber zeker de moeite waard want er worden dit jaar 1000 dieren of meer verwacht. Ook voor de vlaamse reuzen fokker interrsant want ik denk dat er ongeveer tussen de 60 a 70 vlaamse reuzen zullen zijn. Zelf doe ik ook aan deze show mee en de uitslagen zullen te zien zijn op shows 2012. Voor verdere informatie over de show kunt u ook kijken op de site van de zuid oost drenthe show die onder links te vinden is. Dus iedereen is van harte welkom op de show in de mooie ruime accomedatie met een gezellige kantine voor een natje en een droogje zodat wij ook in de toekomst deze mooie show kunnen blijven organiseren.